نصب دیزل ژنراتور



 نصب دیزل ژنراتور

قبل از هر گونه اقدامی جهت نصب مولد برق این مقاله نصب دیزل ژنراتوررا بدقت مطالعه نمایید و در صورت وجود هرگونه سئوال و ابهامی کارشناسان فنی ما آماده پاسخگویی و ارائه خدمات مشاوره ای میباشند .
در صورت عدم توجه به موارد ذکر شده در زیر ضمن امکان بروز صدمات جاني و مالی جبران ناپذیر با توجه به موارد گارانتی دیزل ژنراتور توسط شرکت ها و تامین کنندگان معتبر ، گارانتی دیزل ژنراتور لغو خواهد شد.

hand0
hand0

I was new and afraid'

;to ask

1. نکات ایمنی :

دیزل ژنراتور ها طوری طراحی شده اند که هنگام بهره برداری به روش صحیح ایمن باشند .بهرحال مسئولیت ایمنی کامل بر عهده پرسنل نصب کننده و بهره بردار میباشد . اگر نکات ایمنی که در ذیل می آید دنبال شود امکان بروز اتفاقات تصادفی به حداقل میرسد. پیش از ارائه یک روش یا تکنیک عملی یادآور میشود که مسئولیت نهایی بر عهده نصب کننده دیزل ژنراتور و بهره بردار ژنراتور برق است که میبایستی مطمئن شوند دستگاه دیزل ژنراتور بصورت کامل ایمن است . توصیه میشود نصب و بهره برداری دیزل ژنراتور از دستگاه ژنراتور برق توسط پرسنل فنی آموزش دیده و مورد تایید صورت پذیرد .
اخطار:
! خواندن و فهم تمامی نکات و اخطارها که در کاتالوگ های هر دیزل ژنراتور درج شده است پیش از بکارگیری یا نصب ژنراتور برق الزامی است . ! کوتاهی در اجرای دستورالعمل های دیزل ژنراتور , روشها و نکات امنیتی در استفاده از ژنراتور برق در این مقاله ممکن است امکان خطرات جانی و مالی را افزایش دهد.
! سعی نکنید که دیزل ژنراتور را در شرایط مشخصات غیر ایمن نصب و بهره برداری نمایید .
! اگر ژنراتور برق ناایمن است سریعا به کلیه پرسنل و مدیریت اعلام خطر بنمایید و جریان منفی (-) باتری را قطع کنید و تا زمانی که شرایط ایمن نیست از بهره برداری دیزل ژنراتور مجددا اکیدا خودداری فرمایید .
! قبل از انجام تعمیرات دیزل ژنراتور , تمیز کردن دستگاه دیزل ژنراتور و یا محوطه آن میبایستی منفی (-) باتری قطع شود .
! نصب و کار کرد ژنراتور برق تنها با در نظر گرفتن استانداردهای ملی محلی میبایستی صورت پذیرد .
اخطار:
! ارتباطات و اتصالات الکتریکی دیزل ژنراتور میبایستی مطابق با استانداردهای مربوطه تهیه گردد .
! در صورتی که سیستم مخزن سوخت دیزل ژنراتور به سیستم ذخیره سوخت مرکزی دیزل ژنراتور متصل میگردد میبایستی استانداردهای مربوط به اتصال سیستمهای سوخت دیزل ژنراتور رعایت گردد .
! گازهای خارج شده از اگزوز موتور دیزل ژنراتور سمی و برای پرسنل خطرناک است . اگزوز موتور دیزل ژنراتور برای همه ژنراتورهای برق که داخل اتاق نصب میشوند میباستی از طریق لوله کشی به بیرون اتاق هدایت شده و در جریان هوای آزاد از محوطه خارج گردد . لوله کشی دیزل ژنراتور میبایستی فاقد هرگونه نشتی در داخل اتاق دیزل ژنراتور باشد . با توجه به حرارت بالای لوله های خروجی اگزوز دیزل ژنراتور اطمینان حاصل نمایید مسیر آن نزدیک به مواد قابل اشتعال نباشد .
! اطمینان حاصل نمایید که بالابر و یا جرثقیل مورد استفاده در حمل و جابجایی دیزل ژنراتور دارای ظرفیت مناسب و ایمنی کامل میباشد . هنگام جابجایی دیزل ژنراتور نمیبایستی پرسنل به آن نزدیک شوند .
سوخت دیزل ژنراتور و بخار آن قابلیت ایجاد آتش سوزی و انفجار را دارند. توجه ویژه در هنگام حمل و نقل سوخت دیزل ژنراتور , سوختگیری و بهره برداری این مواد خطر آتش یا انفجار را کاهش میدهد. به هر نحو بجهت حفظ نکات ایمنی میبایستی در نزدیکترین نقطه کپسولهای آتش نشانی تعبیه و پرسنل نیز میبایستی آموزش لازم در بهره گیری از آنها را دیده باشند .
اخطار:
! اطمینان حاصل نمایید تهویه هوای اتاق دیزل ژنراتور به طرز مناسبی صورت پذیرد .
! موتورخانه دیزل ژنراتور و کف آن و ژنراتور برق را تمیز نگه دارید. هنگامیکه سوخت دیزل ژنراتور ، روغن دیزل ژنراتور ، آب باتری دیزل ژنراتور بروی زمین بریزد میبایستی فورا تمیز شود.
! هیچگاه مخزن مایعات قابل اشتعال را نزدیک دیزل ژنراتور قرار ندهید.
! سیگار نکشید و اجازه ندهید جرقه یا زبانه آتش نزدیک مخزن سوخت دیزل ژنراتور یا باتری ژنراتور قرار داشته باشد. بخارات سوخت قابل اشتعال است. گاز هیدروژن که توسط باتریها ایجاد میشود نیزهمچنین موجب انفجار میشود .
! قبل از باز کردن کابلهای باطری دیزل ژنراتور میبایستی شارژر خاموش و یا از ورودی برق آن قطع گردد .
! برای جلوگیری از ایجاد جرقه ابزار خود را از محوطه دیزل ژنراتور خارج نموده و در محل مناسب نگهداری کنید.
! هنگام کارکرد دیزل ژنراتور از پر کردن مخزن سوخت ژنراتور آن خودداری نمایید .
! در صورت وجود نشت در سیستم سوخت دیزل ژنراتور اقدام به راه اندازی ژنراتور برق ننمایید.
دیزل ژنراتور دارای حفاظ برای ایمنی بیشتر در قسمتهای در حال حرکت و یا دوران از قبیل پروانه و یا ... میباشد . ولی در هنگام کار کردن دیزل ژنراتور در اطراف ژنراتور برق میبایستی دقت لازم صورت پذیرد .
اخطار:
! سعی نکنید درحالیکه حفاظهای ایمنی بر داشته شده است دیزل ژنراتور را بکار اندازید. تا زمانی که دیزل ژنراتور در حال کار کردن است نمیبایستی به زیر یا دور وبر حفاظها برای تعمیر یا دلیل دیگری نزدیک شوید .
! دستها ، موی بلند ، زنجیر و جواهرات را به قطعات متحرک دیزل ژنراتور نزدیک نکنید .
توجه : در شرایطی که دیزل ژنراتور کار میکند برخی قطعات متحرک دیزل ژنراتور بدلیل سرعت حرکت زیاد بصورت واضح قابل دیدن نیستند .
! از تماس با روغن موتور ، مایع خنک کننده رادیاتور دیزل ژنراتور ، قسمتهای داغ مربوط به خروجی اگزوز بروی موتور ، گازهای داغ خروجی اگزوز و گوشه های تیز قطعات دیزل ژنراتور پرهیز نمایید .
! استفاده از لباسهای محافظ ایمنی شامل کفش ، دستکش و کلاه جهت کار با دیزل ژنراتور الزامی است .
! درب رادیاتور دیزل ژنراتور را تا زمانی که موتور سرد نشده باشد بر ندارید. برداشتن آرام درپوش برای فرونشاندن هر گونه فشار اضافی پیش از برداشتن کامل آن الزامی است .
اخطار:
! مواد شیمیایی را نخورید و اجازه ندهید پوستتان با سوخت ، روغن یا آب باتری دیزل ژنراتور تماس یابد.
اگر مواد شیمیایی وارد دهانتان شد فورا به پزشک مراجعه نمایید . هیچگاه از طریق مکش دهانی لوله ها سوخت را بالا نکشید .در صورت تماس موارد شیمیایی با پوست بدن فورا محل آنرا با آب و صابون بشویید.
! لباسهای آغشته به سوخت ، روغن و سایر مواد شیمیایی را نپوشید .
! وقتی مشغول سرویس کردن باتری هستید یک پیشبند مقاوم در برابر اسید بپوشید.
پوشش یا عینکی را به صورت بزنید. اگرالکترولیت روی پوست یا لباس ریخت با مقدار زیادی آب آن را بشورید.
دیزل ژنراتورها هنگام کار میتوانند نویز به بزرگی 105dBA تولید کنند. یاد آوری میشود صداهایی با شدت بیش از 85dBA موجب آسیب رسانیدن به گوش میشود .
اخطار:
در زمان کار دور و بر دیزل ژنراتور استفاده از محافظ گوش الزامی است .
کارا بودن و ایمنی کار با تجهیزات الکتریکی منوط به نصب صحیح ، بهره برداری درست و نگهداری مناسب تجهیزات میباشد .
اخطار:
! دیزل ژنراتور میبایستی توسط متخصصین برق با تجربه و دوره دیده به بار مصرفی متصل شود.
! قبل از انجام کابل کشی و اتصال آن به خروجی ژنراتور کابل منفی باطری را قطع نمایید .
! هنگامیکه در آب یا روی محل مرطوب ایستاده اید ارتباطات الکتریکی و کابلهای دیزل ژنراتور را قطع و یا وصل ننمایید .
! شینه ها ، کابلها و قسمتهای برق را لمس نکنید .
! پس از قطع یا وصل کابلهای خروجی ژنراتور و قبل از راه اندازی ترمینال و یا درب تابلو را ببندید .
! همه تجهیزات الکتریکی را خشک وتمیز نگه دارید. زمانی که عایق کابلها ترک خورده و یا بریده شده باشد یا بگونه های دیگر کم اطمینان شده باشد کابلها را تعویض نمایید .
! ترمینالهایی را که فرسوده شده یا بی رنگ شده اند یا پوسیده شده را تعویض نمایید.
! ترمینالهارا تمیز و سفت نگه دارید.
! همه سیم های متصل و غیر متصل را عایقکاری نمایید.
! در صورت بروز آتش سوزی فقط از کپسولهای آتش نشانی در کلاس BC و یا ABC استفاده نمایید .
eyes3

2. حمل و نقل دیزل ژنراتور :

- هنگام پیاده کردن دیزل ژنراتور میبایستی توجه شود زنجیرهای حمل کننده دیزل ژنراتور به گونه ای بسته شوند که به قسمتهای آسیب پذیر از قبیل کارتل روغن ، فیلترها ، رادیاتور و لوله های آن و ... آسیبی وارد ننمایند .
- اطمینان حاصل نمایید که بالابر و یا جرثقیل مورد استفاده در حمل و جابجایی دیزل ژنراتور دارای ظرفیت مناسب و ایمنی کامل میباشد .
- هنگام جابجایی دیزل ژنراتور نمیبایستی پرسنل به آن نزدیک شوند .

3. موتور خانه :

- جهت موتورخانه دیزل ژنراتور میبایستی با در نظر گرفتن باد موقعیت سنجی شود و میبایستی سمت آن در جهتی باشد که مسیر جریان باد طبیعی و مسیر هوای رادیاتور در یک سمت قرار گیرند .
- در صورتیکه امکان ساخت موتورخانه در محلی با شرایط ذکر شده در ردیف بالا امکان پذیر نباشد میبایستی مطابق شکل دیوار حائلی ساخته شود . فاصله دیوار تا دیوار تا اتاق میبایستی سه برابر ارتفاع رادیاتور باشد .
- اتاق دیزل ژنراتور باید دور ازآلودگیهای محیطی مانند بخارات اسیدی ، گرد سیمان ، گرد و خاک ، تکه های الیاف پارچه و مواد شیمیایی قابل اشتعال و... قرارگیرد .
- موتورخانه دیزل ژنراتور میبایستی حتی الامکان به محل بارهای مصرفی نزدیک باشد.
- براي انجام تعميرات و يا سرويس در صورت امكان در مركز فونداسيون بصورت طولي جرثقيل سقفي در نظر گرفته شود.
- پريز برق ارت دار - روشنايي كافي-يكعدد شيرآب براي فضاي داخل موتورخانه دیزل ژنراتور در نظر گرفته شود .
- توانایی انجام سرویسها و خدمات دیزل ژنراتور.
- تهویه مناسب هوا.
- در صورتی که در موتورخانه دیزل ژنراتور بیش از یکدستگاه ژنراتور برق نصب میشود میبایستی حداقل 2 متر فضای آزاد بین آنها وجود داشته باشد .
– هنگام طراحی موتورخانه دیزل ژنراتور میبایستی موارد ذیل در نظر گرفته شود :
- کابل کشی برق دیزل ژنراتور
- مسیر لوله کشی دیزل ژنراتور
- دریچه هوا دیزل ژنراتور
- پمپ تخلیه آب و روغن دیزل ژنراتور
- لوله های جریان آب سرد دیزل ژنراتور
- مخزن یدکی روغن و سوخت دیزل ژنراتور
- محل و ابعاد درب ورودی میبایستی بگونه ای باشد که حمل و قرارگیری مجموعه دیزل ژنراتور بسادگی امکان پذیر باشد.
- تهویه اتاق ژنراتور برای خروج گرما و گازهایی که توسط ژنراتور برق و اجزای جانبی آن ایجاد میشود و جهت مهیا کردن هوای مناسب برای احتراق دیزل لازم است. توجه به وضعیت تهویه موتورخانه دیزل ژنراتور برای کلیه ژنراتورهای برق الزامی است .
تهویه نامناسب ممکن است باعث موارد ذیل گردد :
- افزایش مصرف سوخت دیزل ژنراتور
- بهره دهی پایین دیزل ژنراتور
- بالا رفتن بیش از حد دمای اگزوز دیزل ژنراتور و خرابیهای مربوطه
- عدم انجام امور اپراتوری بدلیل بالا بودن دمای اتاق موتورخانه دیزل ژنراتور
- بالا رفتن بیش از حد دمای ژنراتور و ایجاد اشکال در عایقهای سیمهای داخل آن .
- تهویه هوای موتورخانه دیزل ژنراتور و جریان آزاد هوای سرد و پاک و تازه برای عمل رضایتبخش دیزل ژنراتور از سمت ژنراتور به سمت رادیاتور دیزل ژنراتور میباشد .
- در حالتی که موتورخانه ژنراتور در زیر زمین باشد تامین هوای تازه و خروج هدایت شده هوای داغ به بیرون جهت جلوگیری از گرم شدن بیش از حد موتورخانه دیزل ژنراتور الزامی است .
لطفا توجه کنید که هنگام بهره برداری دیزل ژنراتور ، ضرایب افت قدرت دیزل ژنراتور با توجه به دمای محیط موتورخانه دیزل ژنراتور تغییر میابد .
در شرایط کارکرد در دمای بالا پیشنهاد میگردد که از سیستم گردش هوا با کولر برای کاهش دمای موتورخانه دیزل ژنراتور و تهویه مورد نیاز استفاده نمایید.

4. فونداسیون دیزل ژنراتور :

- دیزل ژنراتور را روی شن سست یا خاک رس نصب ننمایید.
- فونداسیون باید با در نظرگرفتن ظرفیت تحمل خاک طراحی شود. ضربه گیر ها ضربه های ایجاد شده توسط دیزل زنراتور را کاهش میدهند و از انتقال صدا به ساختاری که آن را احاطه کرده است جلوگیری مینمایند .
- نسبت تركيب در فونداسیون ریزی 30% به 70% سيمان و ماسه میباشد .
- با توجه به عدم لرزش ديزل ژنراتورهاي جديد نيازي به Bolt هاي متري با فرم L تهيه ودر سوراخهاي 20 cm * 20 cm به عمق cm25 كه در فونداسيون از قبل تعبيه شده قراردهند و بتن ريزي مجدد شود (هنگام قراردادن ديزل ژنراتور روي فونداسيون )
-ضربه گيرهاي لاستيكي 7*15 سانتیمتر يك سر رزوه , يك سرپيچ از يك سو به Bolt ها و از سوي ديگر در سوراخ قرار ميگيرند .
- قبل از قراردادن دیزل ژنراتور بروی فونداسیون از خشک شدن بتن آن مطمئن شوید .
- سطح فونداسیون میبایستی کاملا تراز باشد .

توجه فوق العاده مهم

قبل از انجام هر جوشکاری بروی شاسی مولد برق و یا لوله کشی اگزوز و .... در نزدیک دیزل ژنراتور از قطع بودن اتصال موتور دیزل به باطری اطمینان حاصل نمایید . در غیر اینصورت امکان صدمه شدید به لوازم الکترونیکی و ملحقات تابلو برق دیزل ژنراتور وجود دارد .

5.سیستم اگزوز :

- مسیر لوله کشی خروجی اگزوز دیزل ژنراتور میبایستی حداقل فشار برگشتی را ایجاد نماید که در مدلهای مختلف حداکثر مابین 3 الی 10 کیلوپاسکال با توجه به مدل دستگاه تعیین میگردد .
- فشار برگشتی بیش از حد استاندار باعث موارد ذیل میگردد:
- بازدهی پایین سوخت دیزل ژنراتور
- بالاتر رفتن بیش از اندازه حرارت اگزوز دیزل ژنراتور و خرابی های مربوطه
- راندمان پایین دیزل ژنراتور و ایجاد سایر خرابیها
- پیشنهاد میگردد از روکشهای عایق حرارتی بروی لوله های خروجی اگزوز استفاده نمایید . این کار موجب عدم انتقال حرارت اگزوز به داخل موتورخانه و نهایتا عملکرد بهتر مولد برق میشود .
- استفاده از لرزه گیر آکاردئونی اگزوز در مسیر خروجی بجهت عدم انتقال ضربه های منبع اگزوز به توربو شارژر ضروری است .
- انتهای مسیر لوله کشی اگزوز که در خارج از موتورخانه میباشد میبایستی در محلی قرار گیرد که گازهای اگزوز از طریق پنجره ها و یا مسیرهای ورودی هوا به موتورخانه داخل نشوند . ( به جهت وزش باد توجه کنید)
- توجه نمایید امکان ورود آب و باران به داخل لوله ها در خارج از موتورخانه وجود نداشته باشد . استفاده از سرپوش مناسب در انتهای لوله و یا فارسی بری انتهای آن پیشنهاد میگردد . - بعد از اتمام لوله کشی و هنگام کارکرد موتور وجود نشتی گازهای اگزوز را کنترل و برطرف نمایید .

6. سیستم سوخت دیزل ژنراتور :

- مخزن سوخت روزانه دیزل ژنراتور در قسمت زیر شاسی تعبیه گردیده است و کلیه اتصالات آن مابین مخزن و دیزل ژنراتور برقرار گردیده است . در حالتی که استفاده از مخزن سوخت اضافی دیزل ژنراتور مورد نظر باشد میبایستی به نکات ذکر شده در این قسمت کاملا توجه نمایید .
- مخزن سوخت اضافی باید در سطحی قرار داده شود بطوریکه ارتفاع آن میان دیزل ژنراتور وسطح زمین باشد .

7. اتصال زمین :

- دیزل ژنراتور و تجهیزات کنترل پیش از اینکه مجموعه در حالت عملکرد قرار بگیرد باید به زمین متصل باشند.
- اتصال زمین باید با مولتی متر چک شود (مقاومت اهمی میان شاسی مولد برق و زمین باید کمتر از 1 اهم باشد)
- دیزل ژنراتور باید در دو نقطه با استفاده از کابل مناسب به زمین متصل شود . سایز کابل میبایستی بگونه ای باشد که جریان اتصال کوتاه را تحمل نماید .

قبل از هر اقدامی جهت نصب مولد برق این مقاله را بدقت مطالعه نمایید
و در صورت وجود هرگونه سئوال و ابهامی کارشناسان فنی ما آماده پاسخگویی و ارائه خدمات مشاوره ای میباشند .